• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Розумна і творча молодь – фундамент держави

Розумна і творча молодь – фундамент держави

2015-11-06

Розумна і творча молодь – фундамент держави

Навчальні заклади Яготинщини – одні з кращих на Київщині. У цьому, безперечно, велика заслуга не лише освітян району, а й талановитої молоді, яка з року в рік доводить це на різноманітних Всеукраїнських предметних олімпіадах та Міжнародних конкурсах. Також наші учні – активні учасники Малої академії наук учнівської молоді, основним завданням якої є виявлення і підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуально й творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції учнів, виховання в них самостійності, наполегливості, вміння формувати й відстоювати власну думку.

29 жовтня 2015 року в Київському національному університеті імені Т.Г.Шевченка відбулася настановна конференція з учнями-членами Малої академії наук учнівської молоді Київської області. Наш район представляли ерудовані, творчі та талановиті старшокласники Яготинського НВК №2.

/Files/images/0sem/34.JPG

Розпочалася конференція спільним виконанням Гімну України. Потім до молоді з вітальним словом звернулася директор Київського бласного комунального позашкільного закладу «Мала академія наук учнівської молоді», кандидат педагогічних наук Петровська Тетяна Василівна, яка подякувала всім присутнім за прагнення досягати і відкривати нове та закликала молодь в майбутньому працювати на теренах науки рідної держави. Також перед учнівською аудиторією виступали президент Малої академії наук учнівської молоді Київської області, заслужений працівник освіти Сергієнко Володимир Петрович, директор Малої академії наук України, кандидат філософських наук Лісовий Оксен Васильович, професор, заслужений діяч науки і техніки України Ющук Іван Пилипович, кандидат педагогічних наук, заслужений учитель України, член президії Малої академії наук учнівської молоді Плівачук Катерина Володимирівна та багато інших відомих діячів і науковців України.

Усі виступаючі не лише ділилися досвідом, а й запрошували талановитих учнів на навчання до кращих і найпрестижніших вузів країни, бажали сміливості й успіхів у наукових дослідженнях.

Також перед учнями-​членами МАН виступили переможці Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у відділенні історії, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства. Їх виступи надихнули багатьох на творчу роботу, дали можливість зрозуміти, що бажання відкривати нове допоможе кожному під час написання манівської роботи. Після закінчення настановлювальної конференції учні працювали у відділеннях, отримували консультацію від фахівців стосовно написання дослідницької роботи.

Приємно зазначити, що одинадцятикласники Бранець Олександр, Козлов Геннадій та Раковська Анна отримали офіційне запрошення з правом першочергового зарахування на навчання до Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова. Тож хочеться побажати нашим учням-​членам Малої академії наук успіхів у наукових пошуках, успішної здачі ЗНО та визначних перемог на благо нашої України.

Голова РМО вчителів-філологів Бранець О. І.

Кiлькiсть переглядiв: 120

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Травень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031