• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тимчасові рекомендації щодо організації роботи ОЗО «Яготинський НВК №2» на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)"

Тимчасові рекомендації щодо організації роботи ОЗО «Яготинський НВК №2» на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)"

2020-08-31

31 серпня 2021 р.відбулась педагогічна рада ОЗО «Яготинський НВК №2», якій були затверджені "Тимчасові рекомендації щодо організації роботи ОЗО «Яготинський НВК №2» на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)". Тому вони є обовязковими до виконання усіма учасниками навчально-виховного процесу (вчителями, учнями, батьками) на період карантину. Зараз публікуємо основні тези, які регламентують роботу закладу.

До вашої уваги основні правила, які були прийняті

ОБМЕЖЕНИЙ ДОСТУП ДО ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

· до закладу освіти не допускаються особи (з числа працівників та учнів) в яких є симптоми гострого респіраторного захворювання (кашель, нежить, утруднене дихання) або підвищена температура тіла;

· тимчасово обмежується доступ до приміщень закладу освіти, а також його структурних підрозділів, осіб, які супроводжують учнів, вихованців, та інших осіб, які не є працівниками та здобувачами закладу освіти. Відвідування закладу освіти стороннім особам дозволяється лише за попередньою домовленістю з керівником закладу освіти;

· окрім батьків, які супроводжують дітей з обмеженими можливостями.

· контакти педагогічних працівників із батьками (законними представниками) здобувачів освіти за можливості здійснюються за допомогою будь-яких засобів зв’язку.

Вхідний скринінг учасників освітнього процесу

· На вході до всіх приміщень закладу організовується місце для обробки рук антисептичними засобами.

· увесь персонал закладу проходить термометрію перед початком робочого дня.

· зустріч дітей зранку здійснюється черговими вчителями, відповідно до розмежування входів до закладу (відповідно до СХЕМИ):

Вхід до нового приміщення - 1Г, 3Г, 4Б, 4Г – І пов., 6А, 6В, 9В, 10А – ІІІ пов.

Центральний вхід - 2Б, 2А, 3Б, 4В, 7Б – І пов.

Вхід від муз.школи - 1В, 2В,4А, 9А, 9Б, 5В, 7А, 10Б, 11А, 3А, 3В, 9Г – ІІ пов.

Вхід до старого приміщення - 1А, 1Б, 2Г , 8Г– І пов., 5А, 5Б, 5Г, 7В, 8Б, 8В, 11Б – ІІІ пов.

· перед початком 1 уроку класні керівники проводять опитування стосовно самопочуття учнів та фіксують в журналі здоров’я.

· якщо у дитини визначено температуру тіла вище 37,2 ˚С або наявні інші симптоми респіраторного захворювання (кашель, нежить, осиплість голосу, почервоніння очей) дитина до занять не допускається. Якщо дитина прийшла у супроводі дорослого, вона відправляється додому з рекомендацією звернутись до сімейного лікаря. Якщо дитина прийшла сама, то на дитину одягається медична маска, викликається медична сестра, що проводить дитину до кімнати ізоляції. По телефону викликаються батьки дитини та за необхідності – швидка медична допомога.

ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАСОБИ БЕЗПЕКИ

· усі особи мають перебувати у приміщеннях закладів освіти в захисних масках (одноразових чи багаторазового використання, у тому числі виготовлених самостійно);

· дозволяється не використовувати маски учням 1-4 класів.

· укожного здобувача освіти та працівника закладу освіти має бути щонайменше дві захисні маски (на день) та індивідуальний пакет для їх зберігання.

· учасникам освітнього процесу рекомендується дотримуватись соціальної дистанції не менше 1,5 м.

ОСОБИСТА ГІГІЄНА

· основним заходом гігієни рук в умовах навчального закладу є миття з милом;

· для ефективної обробки рук використовувати антисептичні засоби з загальним вмістом спирту не менше 60%;

ДЕЗІНФЕКЦІЙНІ ЗАХОДИ

· предмети і поверхні, з якими багаторазово контактують учасники освітнього процесу (указки, маркери для дошок, двірні ручки, вимикачі світла, клавіатури та миші для комп’ютерів тощо) дезінфікуються після навчальних занять у кінці робочого дня.. Після дезінфекції проводиться провітрювання приміщення тривалістю не менше 1 години;

· після проведення кожного навчального заняття проводити провітрювання впродовж не менше 10 хвилин;

ІНФОРМУВАННЯ

· Батьки (законні представники)здобувачів освіти можуть бути письмово попереджені закладом освіти про правила організації освітнього процесу, відвідування закладу освіти і перебування в ньому в умовах профілактики розповсюдження коронавірусної хвороби (COVID-19).

· В разі відсутності дитини в навчальному закладі 1 день батьки мають письмово пояснити причину відсутності класному керівнику. 2 і більше днів, батьки повинні надати класному керівнику довідку від сімейного лікаря.

ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС

Освітній процес забезпечується з дотриманням:

нормативів наповнюваності класів;

санітарних норм і правил щодо відстані столів (парт) у навчальних приміщеннях і регулярного провітрювання.

Класні керівники повинні знаходитися разом з вихованцями від початку занять і до завершення робочого дня.

Чергові вчителі до початку занять зустрічають дітей біля визначеного входу з 8:20, під час перерв знаходяться на визначених місцях навчального закладу та контролюють рух учасників навчального процесу коридорами.

Для уникнення скупчення учасників освітнього процесу в приміщеннях закладів освіти:

· скасувати проведення масових заходів (святкових, спортивних та інших) з учасниками освітнього процесу, а також організація екскурсій, подорожей з учнями;

· зменшити пересування здобувачів між навчальними кабінетами, скасувати кабінетну систему навчання);

Проводити в 1-4 класах 5-6 уроки протягом І тижня навчання з використанням технологій дистанційного навчання.

В 5-11 класах перші уроки за розкладом проводити з використанням технологій дистанційного навчання або (за можливістю) переносити їх на 7-8 уроки про тягом вересня.

Використання групових методів навчання, що передбачають активну (контактну) взаємодію учасників освітнього процесу, рекомендується мінімізувати або організовувати їх з використанням технологій дистанційного навчання.

Навчальні заняття з окремих предметів за можливості організовуються на відкритому повітрі.

Кiлькiсть переглядiв: 311

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930